attraktor

Az IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) robotikai konferenciáján mutatta be a Chiba egyetem azt a robotot, ami két labdát tud egyszerre hajigálni, akár a cirkuszban a zsonglőrök.

A robot egyetlen karból áll, a kezén három ujjal. A labda mozgását egy nagysebességű kamera követi, amelyik másodpercenként 500 képet készít. A rendszer nem hibátlan, a rögzített váll nem mozog 3D-ben, azaz a robot csak síkban képes követni a labdát. A fejlesztés következő lépése ennek a tökéletesítése. Ahogy az Engadget is utal rá, ez már ijesztő, jobb, ha vigyázunk, ezek a fejünkre nőnek.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása