attraktor

Georgia állam mezőgazdaságának fő terméke a csirke, összesen húszmilliárd dolláros forgalmat termel az ágazat. Ezért nem mindegy, hogy a Georgia Tech Research Institute kutatói által kifejlesztett robot kevesebb veszteséggel dolgozik, hiszen egyetlen százaléknyi lemaradó mellhús 2,5 millió dolláros kiesést okoz a húsz georgiai húsüzemnek.

Az Intelligent Cutting and Deboning System prototípusa 3D-s képalkotó rendszerével méri fel az állatot, így egyedileg határozza meg a vágás menetét a különböző méretű és formájú csirkéknél. A csontozórobot két részből áll, a kést is egy robotkar tartja, és a csirkét is, a kettő együttes mozgásával irányítja a gép a műveletet.

A kést tartó kar része egy force feed back rendszer is, ami érzékeli, ha keményebb anyaghoz ér az eszköz. Ez annyira pontos, hogy megkülönbözteti a csontot, a húst és az inakat is, és nem engedi, hogy a kés a csontba vágjon. Ez egyébként újabb előnye a rendszernek, mivel a csontszilánkok komoly veszélyt jelentenek a csirkemellfilé vásárlóinak. Jó étvágyat!

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása