attraktor

A freidrichshafeni Aero Expón mutatták be a szlovén Pipistrel legújabb gépét, a Pantherát, ami azért érdekes, mert hagyományos, hibrid és elektromos hajtással is rendelhető. Az elektromos változatnak természetesen jóval rövidebb a hatótávolsága: 1850 kilométer helyett csak 400 kilométer.

És bár a töltés olcsóbb, mint a tankolás, a gép hagyományos kivitelben is takarékos, csak 38 litert eszik óránként 370 km/h-s sebesség mellett (a gyár szerint az iparági átlag 77 liter).

Ezzel a géppel az is felszállhat, aki a repülés biztonsága miatt aggódik, a gépen ugyanis ejtőernyő is van. De vész esetén nem kell kiugrálni az ablakon, mert az ejtőernyő a teljes gépet teszi le a földre. A pilótafülkében óriási érintőképernyők, ledlámpák és bőrülések fogadják a személyzetet, a hatalmas csomagtérre pedig a Gizmodo gonosz megjegyzése szerint szükség is van, hiszen a rövid hatótávolság miatt gyakran kell leszállni és hotelekben éjszakázni, amíg töltik az akkumulátorokat.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása