attraktor

Az Epiphany Laboratories mérnökei fejlesztették ki azt a (nem véletlenül) poháralátét méretű kütyüt, ami a forró vagy hideg italok segítségével tölti fel a kisebb kütyüket. Az Epiphany onE Puck nevű szerkezet tulajdonképpen egy miniatűr Stirling-motor, amit a hőmérsékletkülönbség működtet, tehát tulajdonképpen mindegy neki, hogy mi az, amit ráteszünk, a lényeg, hogy meleg vagy hideg legyen.

epiphanyonepuck.jpg

Ideális körülmények között a szerkezet 5 wattot termel, amivel elvileg pont olyan gyorsan tölti a telefont, mint a hálózati töltő. A csatlakozója sima usb, tehát bármit rádughatunk, de nagyobb eszközökkel, laptopokkal, tabletekkel – egyelőre – nem birkózik meg.

Az Epiphany Labs a Kiskstarteren keres támogatókat, százezer dollárt szeretnének, ebből 65 ezer már össze is jött.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása