attraktor

Több cég is fejleszt olyan kereket, ami hasonlóan viselkedik az úton, mint a hagyományos abroncs, de mégsem kell levegővel felfújni, tehát kilyukadni, leereszteni sem tud (mi is írtunk már ilyenről). Most a Britek Tire and Rubber mutatta be saját fejlesztésének biciklire szánt verzióját.

erw-0.jpg

Alapvetően ez is úgy épül fel, mint a többi defektmentes abroncs: a levegő helyét valamilyen rugalmas szerkezet foglalja el. A Briteknél az abroncs belső oldala is egy megfeszített gumiszalag, és ezt a szalagot rugalmas elemek kötik össze a futófelülettel. Az, hogy a belső szalag is rugalmas, azért érdekes, mert a fejlesztő szerint ez energiatárolóként is funkcionál. Az energiát az úthibák okozta alakváltozás révén tárolja, amit utána lead, és ezzel a Britek szerint hatékonyabbá teszi a haladást.

erw-1.jpg

A prototípus még oldalról nyitott, amin még valószínűleg változtatnak majd, hiszen onnan bejutnak a kavicsok és a por a kerékbe, ami egy idő után használhatatlanná tenné a találmányt.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek