attraktor

Így könnyű parkolni

2012. október 10. 11:30 | Mesterházi Dávid

Szuszumu Taki (Susumu Tachi) évek, sőt évtizedek óta dolgozik a láthatatlanná tevő köpenyen, és már 2004 körül megjelentek hírek arról, hogy sikerült is kifejlesztenie. Igaz, a módszer nem úgy működött, ahogy a Harry Potterben, kellett hozzá egy projektor, ami a láthatatlanná váló tárgyra (emberre) vetíti a tárgy (ember) mögötti képet. Én már akkor se értettem, mi értelme egy ilyen köpenynek, amihez kamerát meg projektort is cipelni kell, és azt mindig abba az irányba tartani, ahonnan nézik az embert.

takil.jpg

Szóval kicsit kínosnak tűnt az egész, de végre itt egy életképes felhasználási mód: Taki professzor ugyanis most egy autóba építette be a szerkezetet. A projektor nem ruhára, hanem a hátsó ülésre vetíti az autó hátuljára szerelt kamera képét, így olyan, mintha a hátsó üléssor átlátszóvá vált volna. Igaz, arról nem szólnak a hírek, hogy mi van, ha valaki ül hátul – lehet, hogy ebben az esetben a köpenyre is szükség lesz. Az „Átlátszó Priust” az októberi tokiói Digital Content Expón mutatja be a Keio egyetem.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása