attraktor

Az olajszennyezést feltakarító drónok ötletével már foglalkoztunk, a mostani terv a tengeri élővilág másik nagy ellenségét, az elképzelhetetlen méretű műanyag szeméthalmot tüntetné el robotok segítségével.

A narancssárga kukásrobot tulajdonképpen egy intelligens szemeteszsák, illetve háló, ami a vízben úszva gyűjti be a szemetet. A hálót bóják ölelik körbe, hogy az útközben felszedett hulladék súlya ne húzza le a robotot.

kukasrobot1.jpg

A drón úszkálás közben idegesítő hangokat bocsát ki, amivel elriasztja a halakat (ilyen az olajevő robotnak is volt). Az akksik két hétig bírják, és a rendszernek emberre csak akkor van szüksége, amikor a gép visszatér a bázisra, hogy kiürítsék a tartályát.

Elie Ahovi terve a Veolia pályázatára készült, és az olajtakarító drónokhoz hasonlóan ez is csak egy ötlet, iparművészeti koncepció, de ha sok ilyen értelmes terv készül, előbb-utóbb csak megvalósítják valamelyiket.

kukasrobot2.jpg

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek