attraktor

Eberhard Gräther és Floyd Mueller a Royal Melbourne Institute of Technology kutatói fejlesztették azt a szoftvert, ami edzőpartnert varázsol egy távirányítású helikopterből. A hardver az eredetileg iPhone-nal irányítható AR.Drone, egy négyrotoros jármű, ami kamerákkal is fel van szerelve.

A módosítás révén a helikopter követi a futót (pontosabban előtte halad), akit speciális jelekkel ellátott pólójáról ismer fel. Ha elveszti a póló képét, azonnal leszáll. Az edzéshez kétféle üzemmódot választhatunk, az egyikben előre beállított sebességgel száll a gép, hogy ezzel segítsen a futónak a ritmus tartásában.

A másikban bizonyos távolságot tartva előttünk repül, függetlenül attól, milyen gyorsak vagyunk – hogy ez mire lehet jó, ötletünk sincs, meg a fejlesztőknek se, de ők az ember-robot interakciót kutatják, és épp arra kíváncsiak, inkább robotedzőre lehet szükségünk, vagy inkább egy kutyaszerűen velünk haladó robotra. Ez utóbbit mi biztos tudnánk nélkülözni, bár lehet, hogy lehetne vele menőzni a Margit-szigeten.

Az AR.Drone amúgy jó móka, az Attraktor tesztelte is már:

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása