attraktor

A Kyoto Egyetemen Masaharu Komori vezetésével fejlesztette ki egy mérnökcsapat a Permoveh kerekesszéket (a Permoveh egyébként egyszerűen a personal mobility vehicle rövidítése). A szerkezet fordulás nélkül tud oldalra, sőt átlósan is haladni.

Az elv tulajdonképpen pofon egyszerű: a kerekek felületén 32 darab 90 fokban elfordított görgő van, ahogy az ábrán is látható (japánul értők előnyben). Ha csak a görgők forognak, oldalra megy a jármű, ha a nagy kerekek is, akkor meg átlósan.

A kerekesszék maximális sebessége 6 km/h. Az ára jelenleg hárommillió jen, azaz közel nyolcmillió forint, ezt a harmadára szeretnék leszorítani. A fejlesztők szerint még legalább háromévnyi munka hátravan, mire a szerkezet piacra kerülhet.
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása