attraktor

Az amerikai Whole Foods okos bevásárlókocsikkal növelné forgalmát: az új kocsik kezelik a bevásárlólistát, ellenőrzik a betett árut, sőt jól tájékozódnak a boltban.

A Microsoft redmondi központjában mutatta be azt a bevásárlókocsit, amit az austini Chaotic Moonnal fejlesztettek ki az áruházláncnak. A szerkezet alapja a Parallax Eddie nevű robotja, aminek eleve része a Kinect, amit az átlagjúzerek az Xbox révén ismerhetnek (ez a kütyü figyeli a játékost játék közben, így irányíthatjuk a konzolt a mozdulatainkkal).

A bevásárlókocsin a robotot és a Kinectet egy Windows 8-as Samsung tablet egészíti ki. Ahogy az alábbi videón is látható, a vásárló beszéddel is kommunikálhat a géppel, ha pedig elindul, a kocsi követi őt. Sőt, abban is segít, hogy melyik áru merre van.

A kocsira feltöthető a bevásárlólista, és amikor bepakolunk, a gép a vonalkód alapján ellenőrzi, jó árut tettünk-e be, sőt, ha például az elején megadjuk, hogy gluténmentes tésztát szeretnénk, figyelmeztet, ha nem olyan kerül a kosárba. Végül, hasonlóan a már nálunk is létező ember nélküli, automata pénztárakhoz a fizetést is lebonyolítja.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása