attraktor

A Warriort már két éve bemutatta az iRobot, de idáig csak prototípusok léteztek, amiket kiállításokon mutogattak. Először akkor vetették be a robotot, amikor Fukusimában kellett súlyosan szennyezett épületeket átvizsgálni – de még az sem a végleges verzió volt.

Most viszont elkészült: több mint 200 kiló, egy méter hosszú és több mint fél méter magas. A maximális sebessége 13 km/h, egy autót el tud vontatni, és félméteres akadályokon is átküzdi magát. A karjával 3,5 méter magasra tud felnyúlni, és 70 kilót tud megemelni. (Összehasonlításképpen néhány adat az elődeiről: a két SUGV vagy a Packbot mind 10-20 kiló körül volt és 7-13 kilót emelt.)

A robotot kiválóan tudják használni a kutató-mentő egységek, de például arra is alkalmas, hogy kinyissa egy autó ajtaját, ha abban gyanús csomagot láttak (vagy egyszerűen betörje az ablakot). És a hadsereg legnagyobb örömére a Warrior mindenféle fegyverrel is felszerelhető, az alábbi videón például elég nagyot robban, amit kilő (hogy pontosak legyünk: itt éppen aknamezőt hatástalanít).

A cég termékeit egyébként már mi is teszteltük, igaz, a sokkal békésebb porszívórobotot:

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása