attraktor

Az Attraktor epizódjai a Discovery Channel műsorán láthatók, pénteken 19:00-kor jön az új epizód egy hihetetlen hajóról, ami felszínre hozta a Kurszk atomtengeralattjárót.

Janusz Czajkowski az asztal fölé hajol gdanski irodájában és úgy magyarázza el a bonyolult manővert. A lényeg, hogy a Remlift nevű emelőhajó kipattintja a vízből a Taglift nevű úszó darut, ami egyszerűnek hangzik, de közben olyan erők feszülnek egymásnak, hogy ha nem vigyáznak, beindul a láncreakció és megsemmisül az univerzum, illetve szerencsés esetben csak a mi galaxisunk.

Oké, ez túlzás, de az erőket jól jellemzi, hogy a Remlift majdnem négy Eiffel-tornyot tudna egyszerre kiemelni a vízből, és mi voltunk a legjobban meglepve, amikor a helyszínen szembesültünk vele, hogy ezt egy nagyobb fürdőszobában elférő szivattyúrendszerrel hozza össze.

De ezt is:

123848.jpg

Csodálatos dolog a hidrodinamika!

DSC05549.JPG

DSC05527.JPG

Azt is a helyszínen tudtuk meg, hogy a Remlift és a Taglift is részt vett a Kurszk mentésében, pontosabban maga a Remlift húzta a felszínre a tengeralattjáró maradványait.

Ahogy az is ott derült ki, hogy a Taglift kiemelése a tervezetthez képest néhány napot késik, így sokkal több időnk lesz forgatni, mint eredetileg terveztük. Végre úgy nézett ki egy adás összerakása, ahogy mindig is kellett volna: rohamtempó helyett el tudtunk mélyülni egy-egy apró részletben, fél napokat tudtunk szánni 2-3 perces mellékes blokkoknak a műsorban, ami a végeredmény minden percén látszani fog, ez a legjátékosabb adás a tízből.

IMG_0954.jpg

DSC05586.JPG

DSC05613.JPG

Rövid beharangozó az adáshoz:

 

És a kérdés:

 

Ja, és csatlakozzatok a facebookos oldalunkhoz, onnan minden mocskos kis titkot megtudhattok az ország első Discovery-s műsoráról.

Az adás tehát pénteken 19:00-kor a Diszkó műsorán!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása