attraktor

A kerekesszékkel közlekedők életét nemcsak az nehezíti, hogy csomó helyen nincs megoldva az akadálymentes közlekedés, de ha épp nem a székkel akarnak továbbmenni, annak elpakolása is komoly gond lehet. Bár sokféle összecsukható szék létezik, a kerék mérete adott, így az eszköz tárolása (csomagtartóban, repülőn) nem egyszerű.

folding_wheel_wheelchair-9.jpg

Erre talált megoldást a londoni Vitamins Design az összehajtható kerék formájában. Eredetileg ugyan nem kerekesszékhez fejlesztették (annak idején biciklikhez szánt alkatrészként mutatták be a találmányt), de mivel a kerekesszékes közösség komoly érdeklődést mutatott, elkészítették ezt a verziót is.

folding_wheel_wheelchair.jpg

Az összehajtott kerék 12 liternyi térfogatot foglal el, ami komoly előny a 22 literes eredeti térfogathoz képest. Másképp fogalmazva, a 61 centi átmérőjű kinyitott kerék összecsukva csak 81x32 centit foglal. Így könnyebben befér egy csomagtartóba, sőt állítólag egy repülő ülése alatt is elfér. Egy pár kerék ára 950 dollár. Az alábbi videó meg azt mutatja meg, milyen utakon próbálták megvalósítani az ötletet:

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása