attraktor

A porszívózás  és az ablakmosás után az emberiség egy újabb frusztráló melót passzolhat le a gépeknek. Nyilván sokan tudják, milyen macerás grillezés után a rácsot megszabadítani a ráragadt, ráégett mocsoktól. Ethan Woods ingatlanügynököt annyira zavarta a koszkaparás, hogy elkezdett dolgozni egy grillrácstisztító robot tervein.

grillbot.JPG

Mindenféle céget megkeresett az ötletével, de mindenhonnan elküldték. Végül egy Kaliforniában orvosi eszközöket fejlesztő német mérnökcsapat karolta fel a projektet. Egy év alatt viszont annyira elszálltak a költségek, hogy Woods átadta a fejlesztést egy kínai cégnek, és mostanra elkészült a termék.

grillbot-10.JPG

A kis robot alján három forgó drótkefe dolgozik, a szerkezet kétféle üzemmódban működik (gyorsabban vagy alaposabban), a szükséges információkat kis lcd-kijelző közli. A működéséről nem sokat tudni (a kütyü oldala egyelőre nem működik), valószínűleg vannak rajta érzékelők, hogy ne essen le a rácsról, de hogy figyeli-e a kosz mennyiségét vagy csak random rohangál a felületen (ahogy sok takarítórobot teszi), azt nem tudni. A mobiltörölgető robotnál sokkal hasznosabbnak tűnő szerkezet alapverziójának ára 70 dollár (15 ezer forint), a prémium változaté (hogy mitől prémium, az sem világos) 100 dollár (22 ezer forint) lesz. 

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása