attraktor

A tragikus amerikai lövöldözések nyomán az intézmények egyre újabb eszközökkel próbálnak védekezni az ámokfutók ellen. A fémdetektor már megszokott látvány iskolákban, de a Barbecan Security Systems fejlesztése jóval hatékonyabb.

lrd-portal.jpg

A Barbecan LRD Portal (a barbakán nevet nem véletlenül választották) egy olyan bonyolultan mozgó ajtórendszer, ami elvileg nem lassítja a tömeg áramlását, de veszélyes anyag észlelésekor lehetővé teszi a gyanús személy kizárását, sőt csapdába ejtését. Hogy hogyan működik, azt legjobban az alábbi videó mutatja, leírni elég komplikált: a rendszer két ajtóból áll, ezeken egyenként haladnak át az emberek: ahogy közeledik valaki, az előtte álló ajtó hátrálni kezd, miközben a második ajtó az ember mögé siklik, majd a háta mögött bezár, miközben az első ajtó kinyílik. A forgalmat kamerák, érzékelők figyelik, így az ajtók azonnal működni kezdenek, amint eléjük ér valaki.

De az érzékelők nemcsak a mozgást figyelik, hanem a robbanószerre, fegyverre utaló veszélyes anyagokat is. Ha ilyet talál, a rendszer vagy nem ereszti be a gyanús személyt, vagy csapdába ejti a két ajtó között.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása