attraktor

A szabadalmi beadványokat figyelő Patent Bolt durva dokumentumra bukkant: egy olyan kérelemre, ami egy sci-fikbe illő hatósági eszközről szól. A Scottsdale Inventions LLC olyan bilincset szeretne levédetni, ami nem egyszerűen korlátozza viselője mozgását, de adott esetben elektrosokkal vagy gyógyszerrel fegyelmezi is.

A bilincsbe mindenféle szenzort beépítenének: kamerák és gyorsulásmérők figyelnék a megbilincselt mozgását, különböző biometrikus szenzorok pedig az egészségi állapotát. Ez utóbbira azért is szükség lenne, mert az érzékelők mellett fegyelmező eszközök is kerülnének a találmányba. Például egy sokkoló, amit akkor lehetne aktiválni, ha az őrizetes nem engedelmeskedik vagy helytelenül viselkedik. Sőt a rendszer automatikusan is működhet, ha a bilincset viselő egy adott távolságnál messzebb merészkedik a vezérlőegységtől, rögtön megkapná az áramütést.

bilincs.jpg

A kérelem tartalmaz egy különböző anyagok célba juttatásáról szóló leírást is, magyarul a bilincsben  tárolhatnának vegyi anyagokat, gyógyszereket, gázokat, amikkel az őrizetest fegyelmezni lehet. A találmány így például könnygázt is kirobbanthat magából vagy egy tűvel nyugtatót fecskendezhet a viselőjébe.

A Scottsdale Inventions LLC-re keresve egyébként egyelőre egy releváns dolgot találni: a Fun Cuffs egy olyan szexuális segédeszköz, amivel nemcsak ágyhoz bilincselhetjük partnerünket, de távolról apró elektrosokkokkal izgathatjuk. Illetve idegesíthetjük.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása