attraktor

A zürichi Micasa Lab fejlesztése a Nebula 12, az eddigi legmenőbb időjárás-előrejelző applikáció. A szerkezet igazi felhőt varázsol a szobába, ha odakint is felhős időre kell számítani.

nebula12.jpg

A Nebula 12 a cég oldala szerint folyékony hidrogénnel és meleg vízzel működik, bár ez furcsán hangzik, mivel a hidrogén cseppfolyósításához -250 Celsius alá kell hűteni a gázt, és még ha ez meg is van, utána nem olyan egyszerű tárolni, de ne akadjunk fenn lényegtelen technikai részleteken, a lényeg hogy valahogy felhőt kreál a szobában.

nebula12-0.jpg

Ami egyébként nem is annyira új, Berndnaut Smilde holland művész ilyen felhőket készít és fotóz (mivel gyorsan elillannak). A Nebula újdonsága, hogy a felhők attól függően keletkeznek, hogy valóban várható-e felhő az időjárás-előrejelzés szerint. A felhőt létrehozó, plafonról lógó szerkezet egy Lumia okostelefonhoz  kapcsolódik, ami a brit meteorológia adatait figyeli. Az időjárás-változásra a szerkezet fényekkel is figyelmeztet.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása