attraktor

A hagyományos mennyezeti ventilátorok elég szűk területen tolják lefelé a levegőt, így alattuk ülni kellemetlen, míg kicsit odébb már nem is érezni a szellőt. Nik Hiner mérnök emiatt fejlesztette ki Exhale Fan nevű találmányát, ami nemcsak hatékonyabb, de még jól is néz ki.

exhalefan.jpg

Az újfajta eszköz révén a levegő egyenletesen kering az egész szobában, a plafon, a falak és a padló mentén. Az Exhale Fan ugyanis korongokból áll, amik 360 fokban kifelé terelik a levegőt, ami laminárisan a plafon mentén a falakig jut, ott lefelé indul, majd a padlóról a ventilátor alatt indul el felfelé – hogy ezt az alábbi gif is mutatja.

EXL_Vortex.gif

Az Exhale Fan működési elve egyébként nem új, az alapot Tesla turbinája szolgáltatta. A fejlesztés öt évig tartott, a projekt sikeres befejezéséhez az Indiegogo crowdfunding oldalon lehet hozzájárulni (a várt 35 ezer dollár közel fele már össze is jött). A fejlesztő a gyártás beindítását 2013-ra tervezi.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása