attraktor

Japánban a legmagasabb az idősek aránya a népességben (20% a 65 felettiek aránya), és a mérnökök rendesen dolgoznak is a mozgásukban korlátozottak életkörülményeinek javításán – mi is írtunk már a minden irányba guruló kerekesszékről és a robotápolóról. Most a Toyotához tartozó JTEK mutatott be egy olyan robotjárművet, ami lépcsőt is mászik.

noborot1.jpg

A mozgása egyfelől azért érdekes, mert közben folyamatosan váltja egymást az első és a hátsó tengely (ezt az alábbi ábra jól mutatja), miközben a jármű teste megtartja a pozícióját. A szerkezet többféle környezetben is használható lenne, a kerekesszék mellett az iparban vagy a kutatás-mentésben is jól jöhet egy ilyen gép.

noborot2.jpg

noborot3.jpg

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása