attraktor

Az amerikai hadsereg földön és levegőben már mindenféle robotot használ,  és ezek  között bőven van olyan is, ami nemcsak figyel és felderít, de fel is van fegyverezve. Vízen viszont nem volt ilyen eszköz, legalábbis eddig.

robothajo.jpg

Az amerikai haditengerészet ugyanis a marylandi partoknál próbálta ki első felfegyverzett robothajóját: a háromnapos teszten a 11 méteres felfújható csónakot a szárazföldről irányították. A szerkezet fegyvereit az izraeli Rafael gyártotta, az alkalmazott Spike rakéta hatótávolsága 4 kilométer.

A videón hat indítás látható, és bár a felületes szemlélőnek úgy tűnhet, a rakéták rendre a három kilométerre úszó cél mellett csapódnak be, a haditngerészet szerint a felvétel csalóka a kamerák látószöge miatt, és a rakéták mindegyike eltalálta a célt. (Update: ahogy sasszemű olvasónk észrevette, az óra alapján ez egy lövés, hat szögből, bár a források hat lövésről írtak. De a haditengerészet azért állítja, nem csak egyszer lőttek.)

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása