attraktor

A japán T-ARTS Co. egészségügyi közreműködéssel fejlesztett egy olyan babát, ami ritmikus légzésével segít elaludni az álmatlanságban szenvedőknek. Az elsősorban nőknek és gyerekeknek szánt Minnie egér formájú plüssbaba mellkasa ritmikusan mozog, ami megnyugtatja az őt átölelő embert, akinek a légzése lassan felveszi a baba ritmusát.

alvobaba.jpg

Én paráznék a sötétben mellettem szuszogó robottól, bár a szerkezet nem vesz levegőt, csak mozog. A bekapcsolás után a mellkas tizenöt percig öt másodperces ritmusban emelkedik és süllyed. A fejlesztésben részt vett Ikuo Homma professzor, aki a légzés fiziológiával foglalkozik a Showa orvostudományi egyetemen.

alvobaba2.jpg

A novemberben piacra kerülő baba ára várhatóan 5300 jen (14 ezer forint) lesz, és a cég évente harmincezret szeretne belőle eladni. Már fejlesztenek egy kevésbé nőies változatot is, hogy férfi vevőket is megcélozhassák vele.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása