attraktor

A DARPA tavasszal hirdette meg azt a versenyt, amiben az indulóknak egy olyan humanoid robotot kell előállítaniuk, ami mindenféle emberszerű tevékenységet elvégez: átevickél nehéz terepen, autót vezet, vagy éppen megjavít dolgokat. A cél, hogy olyan szerkezet szülessen, ami például egy sérült atomerőműből ki tudja hozni a bent rekedteket.

petprotorobot.jpg

A robotkutyát és robotgepárdot is fejlesztő Boston Dynamics erre fejlesztette a videón látható Pet-Proto nevű robot, ami tényleg elképesztően emberszerűen közlekedik. Lépcsőn mászik, ugrik, és átmászik egy padlón tátongó nyílás felett. A gép szemmel láthatóan prototípus, például rengeteg zsinórral kapcsolódik külső számítógépekhez, de a cég ezt nem is titkolja, a lényeg az Atlas, a Pet-Proto utódja lesz.

A versenyen induló csapatok egy része egyébként az Atlast használja majd a robotot irányító szoftver megalkotásához, mások saját hardvert fejlesztenek vagy más gépet használnak a fejlesztéshez. Megéri a fáradozás: a nyertes kétmillió dollárt vihet haza.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása