attraktor

A Boeing egy utahi lőtéren próbálta ki legújabb nem halálos fegyverét, az elektronikagyilkos rakétát. A rendszer teljes neve a  Counter-electronics High-powered Microwave Advanced Missile Project, amit természetesen jól lehet rövidíteni, úgy a név egyszerűen CHAMPS.

champs.jpg

Az október 16-iki teszten a rakéta elrepült egy kétszintes épület fölött, és a nagyenergiájú mikrohullámlökések kiütötték az épületbe telepített elektromos eszközöket. Olyannyira, hogy az eseményt rögzítő kamerákat is lelőtte.

A sikeres teszt ellenére a fejlesztés még évekig eltarthat, miközben az amerikai hadsereg egyelőre nem is rendelt a fegyverből, tehát nem tudni, hadrendbe áll-e a CHAMPS.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása