attraktor

Alan Gibbs új-zélandi vállalkozó 16 évvel ezelőtt alapította Gibbs Sports Amphibians nevű cégét, kifejezetten egy kétéltű jármű kifejlesztésére. Ez alatt az idő alatt 200 millió dollárt költöttek el, kilenc prototípust építettek, és 300 szabadalmat jegyeztettek be.

quadski.png

Most azonban elkészült a Quadski, ami Gibbs szerint az első kereskedelmi forgalomban kapható kétéltű, ami a vízen 15 km/h-nál gyorsabban tud haladni. Korábban Gibbsék készítettek egy még durvább járművet: az Aquada (a lenti képen) 160-nal ment aszfalton és 50-nel vízen, de az nem került kereskedelmi forgalomba (a motorszállító Rover csődbe ment, és az amerikai hatóságok sem találták elég biztonságosnak a szerkezetet).

aquada.jpg

A Quadski a szárazföldön sima quadnak tűnik, ám ha vízbe hajt az ember vele, nem süllyed el, hanem gombnyomásra felhúzza a kerekeit és jetskivé változik. A járművet még idén forgalomba hozzák, az ára várhatóan 40 ezer dollár (8,5 millió forint) körül lesz.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása