attraktor

A megfigyelőeszközöket és hozzájuk való szoftvereket fejlesztő Avigilon 29 megapixeles térfigyelőkamerát mutatott be. A cég állítása szerint a kamera 95 hagyományos vga felbontású kamerát helyettesít. A -10 és +50 Celsius-fok között használható kamerára bármilyen Canon EF objektív csatlakoztatható. Az eszköz másodpercenként csak két képet készít, de az alábbi videó tanúsága szerint tényleg elképesztő részleteket ki lehet szúrni vele.

avigilon.jpg

Persze a technikai fejlődés ilyen eredményei nem mindenkit kápráztatnak el: egyre többen aggódnak a mindenütt ott lévő kamerák miatt (a New York-i nagy testvérről mi is írtunk már). A brit kormány megfigyeléssel foglalkozó biztosa szerint ezek az eszközök olyan sebességel fejlődnek és terjednek, hogy a folyamat kikerül az ellenőrzésünk alól, és ennek komoly társadalmi következményei lesznek (Nagy-Britanniában most közel 130 ezer térfigyelő kamera van, de ez a szám 2016-ra 3,7 millióra nőhet).

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása