attraktor

Japánban októberben kerül piacra az áttetsző napelem, a Sharp fejlesztése. A cég a termékét elsősorban erkélyekre ajánlja korlát helyett, illetve ablakként is lehet alkalmazni épületeken – feltéve, ha adott ponton nem követelmény, hogy át is lássunk rajta, elég, ha beengedi a fényt.

atlatszo_napelem.jpg

A napelem kétségtelenül sokkal átlátszóbb, mint a versenytársai, cserébe jóval kevésbé hatékony is. Ma 10-20 százalék körül van egy elem hatásfoka, az átlátszó elem viszont csak 6,8 százalékot tud. A mérete 1,4x1 méter, a vastagsága csak 9 milliméter. Kevésbé látványos, mint az óriási üveggömb, de cserébe létezik.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása