attraktor

Michael Bloomberg polgármester pár napja jelentette be az ambiciózus tervet, miszerint New Yorkban állítanák fel a világ legnagyobb óriáskerekét. A szerkezet magassága közel 200 méter lesz (ez kb. 60 emelet) – összehasonlításképpen: a London Eye 135 méter magas. Az eddigi rekorder a Singapore Flyer, 165 méterrel.

la-na-nn-ferris-wheel-nyc-20120927-001.jpg

A New York Wheelen 36 fülke lenne, egy fülkébe 40 ember férne be (összesen tehát 1440 utas). Naponta 30 ezer látogatót tudna körbevinni, évente 4,5 millió utassal számolnak. Az óriáskerék másodpercenként 25 centit mozdulna. Az építkezést a Staten Islanden 2014-ben kezdenék, a szerkezetet 2015 szilveszterére adnák át.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása