attraktor

Messze még a karácsony, de gyűlnek az ajándékötletek. Mármint a cuccok, amikkel magunkat ajándékoznánk meg: a távirányítós lövöldöző helikopterautó után itt a féleautomata elektromos csavarhúzó, ami legalább olyan látványos és talán kicsit kevésbé haszontalan találmány. De tényleg csak kicsit.

worx1_1.jpg

A Worx WX254L lényege, hogy a biteket nem nekünk kell előbogarásznunk a szerszámosládából vagy a tartójukból, mert azok egy dobban előre be vannak tárazva a szerkezetbe. Amikor bitet akarunk cserélni, csak hátrahúzzuk a szánt, elfordítjuk a dobot, hogy a kiválasztott bit kerüljön a cső szájához, aztán visszaeresztjük szánt, ami a helyére tolja a bitet.

worx2_1.jpg

Kétségtelen előnye a rendszernek, hogy kisebb eséllyel vesznek el a bitek (bár csak hat fér a tárba, és eddig is léteztek olyan csavarhúzók, amiknek például a nyelükben lehetett tartani ezeket), és hogy nagyon gyorsan lehet ezeket cserélni. Bár nekem pont ezzel sose volt problémám, hiszen az ember megnézi, milyen bit kell a csavarhoz, azt beteszi a csavarhúzóba, aztán csavaroz. Még sose volt olyan, hogy mondjuk egy percen belül ötször kellett volna bitet cserélnem. De attól még jól néz ki, és biztos izgalmasabb így dolgozni, mert kicsit olyan az egész, mintha egy fegyvert kezelne az ember, ami a férfiakat általában valamiért lelkesíti (a neve is erősíti ezt, bár úgy nem félautomata, ahogy egy fegyver). Szóval kell.

worx4_1.jpg

A termék december ötödikén jelenik meg (50 dollárért már előrendelhető), úgyhogy a Mikulás már beteheti a csizmába. Amerikában legalábbis, de karácsonyig biztos ide is szállítanak.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása