attraktor

Matt Duncan cége, a Havana Houseboats, ahogy a neve is mutatja alapvetően lakóhajók építésével foglalkozik, de a tavalyi japán cunami a cégtulajdonost annyira felzaklatta, hogy elkezdett egy mentőkapszula tervén dolgozni.

kabin1.jpg

Mostanra el is készült a termék: egy négyszemélyes mentőkabin, ami ha vízbe kerül, a felszínen marad, de a levegő bezárva is két és fél órára elég benne. Ami megkülönbözteti egy hagyományos vízi mentőeszköztől az az, hogy hat tonna törmeléket elbír, és az ütések energiáját gyűrődési zónák nyelik el.

Az utasokat ötpontos öv tartja az ülésekben, a bezártságot golyóálló ablakok enyhítik. Ha két és fél óra alatt nem érkezik meg a segítség, és a levegő fogyóban van, akkor természetesen a befelé nyíló ajtókon lehet friss levegőt beengedni.

kabin2.jpg

A mentőknek villogók segítenek a kapszula megtalálásában, és ha az egész kapszulát kell kiemelni, akkor vonószemekhez lehet csatlakoztatni egy helikopter kábeleit. A kabin ára 8900 dollár, azaz közel kétmillió forint, de ha ilyen veszélyes helyen élnék, beruháznék rá, ahogy a földrengésálló ágyra meg a kurblis italautomatára is.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása