attraktor

Az amerikai Tumi most mutatta be a Tegra-Lite sorozat Bulletproof Attaché nevű darabját, ami a cég legdrágább terméke. A táska hatezer dollárba (1,3 millió forint) kerül, és azért ennyi, mert a táska golyóálló.

golyoallotaska.jpg

A Bulletproof Attaché anyaga polipropilén kompozit, ebből 65 réteget felhasználva érték el a különleges ellenállóképességet. Nem is lett könnyű, a táska üresen 12 font, azaz öt és fél kiló. És mivel nyilván értékes dolgokat szállítanak majd benne, a táska dupla fenekű, és tartozik hozzá egy bilincs is, amivel a tulajdonos magához láncolhatja.

A táska nyilván a tulajdonost is megvédi egy golyótól, de a gyártó nem erre tervezte (testőrök egyébként használnak olyan táskaméretűre összehajtható páncélt, ami vészhelyzetben gombnyomásra kinyílik, és nagy felületen fedezi az embert). Azt a cég is sejti, hogy túl nagy kereslet nem lesz a termékre, ezért összesen 28 darab készül a tényleg exkluzív darabból.

ballistic_suitcase.jpg

Ennyire ellenálló darabot még nem teszteltünk, de volt már a kezünkben ütésálló táska (több mint négy évvel ezelőtt történt, főcímünk még nem volt, de itt használtuk először ezt a zenét):

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása