attraktor

Az ICEdot és a SenseTech közös fejlesztése az a kütyü, ami egy biciklis sisakra illesztve figyel egy esetleg bekövetkező balesetet. A matricaméretű kütyü a sisak mozgását érzékeli, és hirtelen erőhatásnál kapcsolatba lép a biciklis okostelefonjával.

sisakerzekelo.jpg

A telefonon futó alkalmazás ekkor riaszt és elkezd visszaszámolni. Ha a biciklis nem állítja le a visszaszámlálást, a telefon értesíti a megadott hozzátartozókat illetve a mentőket, és el is küldi a gps-koordinátákat (hogy pontosak legyünk: a bringás ICEdot-profiljában tárolt számokra küld értesítést). A kütyüt a szeptemberi Interbike show-n mutatják be Las Vegasban, az ára várhatóan 200 dollár körül lesz.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása