attraktor

A University of Manchester kutatói olyan szőnyeget fejlesztettek, ami érzékeli, sőt elemzi az ember mozgását. A szőnyegbe optikai szálakat szőttek, így jött létre a nyomásérzékelő felület, az emberi járás mintáit az érzékelőkhöz kötött számítógép figyeli.

belguim-carpet.jpg

A számítógép meg tudja különböztetni a járást az eleséstől, így az is megoldható, hogy a gép riassza a mentőket, ha a lakásban élő elesik, és nem mozdul. Sőt, az érzékelés annyira kifinomult, hogy azt is kiszúrja, ha valakinek lassan változik a járása, ami valamilyen betegségre utalhat.

Egy másik szempontból is növelheti a szőnyeg a lakás biztonságát: mivel ennyire érzékeny, simán észreveszi, ha olyan jár a lakásban, aki nem szokott, szóval rögtön a rendőröket is kihívhatja (rossz esetben a vízvezeték-szerelőre).

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása