attraktor

Az  Institute for Advanced Architecture of Catalonia diákjai olyan robotot fejlesztettek, ami homokból épít különböző szerkezeteket. A Stone Spray projekt célja, hogy olcsón, gyorsan lehessen különböző struktúrákat, például hidakat létrehozni.

spraybot.jpg

A robot a homokon kívül csak vizet, illetve egy speciális szilárdító adalékot használ, ahogy az az alábbi videón látható is. Egyelőre hatékonyabban működik a dolog, ha egy már létező vázra fújják az anyagot, de a cél, hogy ilyen előkészítés nélkül is stabil szerkezetek jöjjenek létre. A már létrehozott formák a projekt honlapján megtekinthetők.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása