attraktor

A 2AI Labs blogján jelentette be, hogy legyártották az első darabokat az O2Amp nevű szemüvegéből. Az eszköz a cég állítása szerint a bőr alá lát, pontosabban a vér oxigénszintjét teszi érzékelhetővé az emberi szem számára.

o2amp_glasses.jpg

A fejlesztés Mark Changizi kutatásain alapult, aki az emlősök színlátásának evolúcióját kutatta, és azt állítja, hogy ez a képesség azért alakult ki, hogy az egyedek érzékeljék a másik vérének oxigénszintjét. Ez ugyanis sok mindent elárul, a legegyszerűbb példa a szégyen miatti elpirulás (Changizi könyvet is írt az eredményeiről).

Az ember már nem nagyon érzékeli ezt a jelenséget, de ebben segíthet a szemüveg, ami felerősíti és láthatóvá teszi azt. A találmányt sok helyen lehetne használni, két kórházban állítólag már zajlanak a próbák, ahol az eszköz a traumák helyének és súlyosságának észlelését segítheti. De hasznos lehet egy ilyen szemüveg biztonsági cégeknek vagy szerencsejátékoknál.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása