attraktor

A szentpétervári hajógyárban adják át az orosz flottának a Szoobrazityelnij korvettet, ami már a második a Sztereguscsij osztályból. A gyár szerint az almazi központi haditengerészeti tervezőiroda által tervezett járműben a törzs kialakítása, a fegyverzet, a kommunikáció és az elektronika is forradalmi.

Az első ilyen hajó, a Sztereguscsij 2008 októberében állt szolgálatba, és jelenleg is épül két másik a hajógyárban (a Bojkij és a Sztojkij). Ezek a hajók más vízi járművek, repülők, vagy akár tengeralattjárók ellen is bevethetők, de partraszállásnál tüzérségi támogatást is nyújthatnak. A kétezer tonnás hajók legnagyobb sebessége 27 csomó, a személyzet százfős. A fegyverzet része a hajók ellen bevethető Kh-35-ös rakéta, cirkálórakéták, légvédelmi fegyverek, de a rendszerhez tartozik egy Ka-27 helikopter is.

A lopakodás pedig azt jelenti, hogy a hajót a formája és a felhasznált anyagok miatt nehezebben érzékelik a radarok, de az akusztikus, mágneses vagy infravörös kibocsátása is kisebb. Oroszország harminc hajót állítana hadrendbe, amikkel a partközeli vizeit és az olaj- és gázszállítási útvonalakat védené, főleg a Fekete- és a Balti-tengeren.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása