attraktor

Hideki Watanabe japán fogász találmánya, az önkeverő edény nemcsak a leves kevergetését teszi szükségtelenné, de gyorsabban fel is forralja a folyadékot. Az ötlet lényege, hogy a Kuru Kuru Nabe spirálalakban megformált oldalai a melegedés közben felszálló vizet úgy irányítják, hogy az körbe-körbe áramoljon.

A melegítés így hatékonyabb is, a folyadék hamarabb felforr, miközben a benne lévő szilárd anyagok is elmozdulnak, tehát kisebb eséllyel égnek oda. Sőt, a hab is középen gyűlik össze, így a leves kevésbé hajlamos kifutni.

Watanabe Iyo városában praktizál, és épp fogászati gipsszel kísérletezgetett a laborjában, amikor megvilágosodott. Külön szájtot is csinált a találmánynak, és most befektetőket keres, hogy piacra dobhassa az ígéretes terméket.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása