attraktor

A Haditengerészeti Repülő Rendszerek Parancsnoksága (NAVAIR) bejelentette, hogy lezajlottak az ötödik generációs vadászbombázó első bombavetési próbái. Március 29-én zárult a kéthetes tesztsorozat, amelyben összesen kilenc különböző fegyverkombinációt (bombákat és rakétákat) próbáltak ki a gép belső fegyverterében.

A gép földön állva végezte a próbákat, hatástalan fegyverekkel, mert a mérnököknek először azt kell megtudniuk, a fegyverek ledobása hogyan hat a gépre, és a műszerek rendben működnek-e. A képen egyébként az látható, ahogy egy 500 fontos gps-vezérelt GBU-32-es épp kiesik a fegyvertérből. A géppel kapcsolatban mostanában több kínos hír is megjelent, novemberben tucatnyi tervezési hiba derült ki, márciusban meg kiderült, hogy a  hatótávolság és a felszálláshoz szükséges táv mérésekor a Pentagon csalt.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása