attraktor

A fejlesztő Asian Forum For Corrections szerint a robot segíthet a túlterhelt személyzetnek, miközben az elítéltek is nagyobb biztonságban vannak mellette. A 3D-kamerákkal felszerelt gép ugyanis figyeli a cellákat, és kiszúrja, ha valaki gyanúsan viselkedik.

Ha arra a következtetésre jut, hogy verekedés készül vagy például valaki öngyilkos akar lenni, azonnal riasztja az őröket. A robot videotelefonként is használható, ha megáll a cella előtt, akkor a központban ülő őrök rajta keresztül tudnak az elítéltekkel beszélni.

A gép 2 km/h-s sebességgel gurul a folyosókon, miközben a plafonra festett jelek alapján navigál. Bár önállóan mászkál a börtönben, a központból iPadról is irányítható. Egy töltéssel nyolc órán át üzemképes, és mielőtt lemerül, természetesen magától odamegy a töltőhöz (ezt már ugye a robotporszívók is tudják). A robotot tesztje egy börtönben most kezdődött, a fejlesztő céja, hogy a következő generáció már motozhasson is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása