attraktor

A dömsödi biogázerőműről szóló videónk sok szempontból fordulópont az Attraktor történetében.

Ugorjunk vissza közel négy évet az időben, egészen 2008. januárjáig: akkor forgattuk az első videónkat Dáviddal, persze akkor még nem volt Attraktor a sorozat neve, sorozat sem volt még. A világ legnagyobb repülőjéről, az Antonov 225-ösről szólt az anyag, nem volt operatőrünk, sem vágónk, mi csináltunk mindent. Mindez persze a végeredményen meg is látszott, de alapvetően nagyon élveztük a munkát.

Idővel aztán egyre komolyabb videókat készítettünk, amik több szervezést és szakértelmet igényeltek, így lett operatőrünk, és lettek vágóink is, akik remekül végezték a dolgukat, nekik köszönhető, hogy az Attraktor olyan lett, amilyennek megismertétek.

Dáviddal viszont végig úgy éreztük, valami hiányzik: nem tudtunk elég időt szánni az epizódok előkészítésének és bár a vágások hibátlanok voltak szakmailag, sokszor kimaradt a videókból az, amit mi a legjobban szeretünk a saját anyagainkban. A spontán ökörködések, a hibák, a bénázások.

Aztán volt a közelmúltban néhány változás, ami esélyt adott arra, hogy gatyába rázzuk az egyébként nektek hála nagyon népszerű Attraktort: Dávidot kinevezték a videó rovat vezetőjének, én meg abbahagytam nyolc évig tartó techrovatos munkámat, és most már az Attraktor a fő feladatom. Végre van idő rendesen előkészíteni a videókat (most például napokkal a felvétel előtt leutaztam az erőműbe szétnézni), amiket aztán én is vágok meg, elvileg jobb minőségben, mint annak idején az antonovost, benne hagyva mindent az anyagban, amitől szerintünk az jó. És az első ilyen videót már láttátok is, vagy ha nem, most pótolhattok: a biogázerőműről szóló anyag már teljes egészében a mi kezünk munkája (meg persze a mindig zseniális Botos Tamás operatőré):

A teljes állásban végzett Attraktorkodás és a saját vágás nemcsak a végeredmény, hanem a blog szempontjából is hatalmas esély. Végre be tudunk mutatni itt kimaradt jeleneteket, a háttérsztorik ismertetése mellett úgyis ez az oldal igazi értelme.

Ott van például az a rész, amikor egy jó jelenethez megpróbáltuk becserkészni egy tehén fenekét:

Vagy amikor a szagtalanító rossz oldalán állva még nem értettük, miért van büdös:

És kedvenc nyilatkozónk, aki a biogázerőmű kapcsán hadat üzent az egész országnak. Majdnem kimaradt a videóból, végül néhány másodpercet bevágtunk belőle, de az anyag a maga teljességében érdekes, amit csak itt láthattok:

És akkor ha már saját felület: aki még nem csatlakozott a facebookos oldalunkhoz, tegye meg. Menő.

· 2 trackback

Kommentek

süti beállítások módosítása